Theorie achter het koken met kristallen

Crystal Food
Eten verrijken met de hoogste vorm der materie.

Koken met bergkristal (Crystal Food) is een nieuw concept in de Wellness keuken.
Crystal Food zijn spijzen die met de informatie van bergkristal verrijkt en verfijnd wordt.

Het concept.

Het gebruik van kwartskristallen, in het bijzonder bergkristal, tijdens het koken is een interessant en nieuw concept. Het doet ons ook bewust worden en nadenken over onze levensmiddelen en bereiding van voedsel. Als je bedenkt, dat kristallen de hoogste en complexste vorm van materie is en dat dit ons voedsel verrijken kan, dan is koken met bergkristal een zeer logisch concept.

De kristallen.

De kristaBergkristall structuur van kwarts is de hoogste vorm van materie. Bergkristal is de zuiverste vorm van kwarts, het bestaat voor 99,9% uit siliciumdioxide. Bergkristal heeft dan ook 1,3 miljard jaren nodig om deze zuiverheid te bereiken. De structuur van kwarts is verbazend. Zijn hardheid en taaiheid berust op verschillende factoren:

  1. De structuur bestaat uit driedimensionale zeshoekige kristallen die volledig met siliciumdioxide treaders (SiO4) gevuld zijn.
  2. De HCP (hexagonal closest packing). De dichtst mogelijk samenpakking van atomen die kwarts bezit. De vullingsfactor ligt in de buurt van 74%, dus bijna ¾ van de ruimte is gevuld met atomen.

Onze huidige leefwereld dankt zijn hoge graad van technologie voor een groot deel aan de eigenschappen van kwarts kristallen. O.a. zijn taaiheid, elektrische geleiding (piëzo ontsteking), zijn optische verschijningsvormen, etc.

Epitaxie.

Hoe kan een kristal ons eten beïnvloeden? Het sleutelwoord is naar we vermoeden Epitaxie. Met dit fenomeen bedoelt men in de wetenschap het overdragen van atomaire informatie van het oppervlak van een materiaal (bergkristal) op iets anders (meestal vocht of vetten). Epitaxie word veel gebruikt in de halfgeleider techniek.

Bergkristal bezit een conserverende, beschermende en reinigende natuur. In het bijzonder als het met andere materialen in aanraking komt zoals b.v. water en vetten. Dit benut je ook tijdens het koken met bergkristal.

Koken met bergkristal.Koken met kristallen

Als je bergkristal in een pan met water doet, neem het water de in het kristal opgeslagen informatie op en geeft dit aan de levensmiddelen af die in het water gekookt worden. Informatie die meer dan 1 miljard jaar oud is verrijkt en veredelt het voedsel.

De voordelen van koken met bergkristal:

  1. Het eten is sneller gaar. Dit wordt toegeschreven aan de afgegeven energie van het kristal (pyro-elektrische energie). Het spaart energie en het voedsel wordt ‘milder’ gegaard.
  2. Het eten brand minder snel aan.
  3. Het eten smaakt frisser en geraffineerder.
  4. De kleur van het voedsel blijft beter bewaard.
  5. Het is een natuurlijke en zuivere smaakversterker (dus minder zout gebruik).

Probeer het eens zelf uit. Ontdek deze nieuwe manier van koken.Koken met kristallen
Laat je betoveren door een geheel nieuwe sensatie en smaakbelevenis!

It’s a Joke heeft speciale ‘kook’ bergkristallen in het assortiment. Vraag er gerust naar.