Snelle Mayo

Ooit wel eens gedacht aan zelf mayo maken?

Maar als je alle recepten ziet, lijkt het geen eenvoudige klus om te maken.
Niet getreurd. Er is een hele snelle manier om heerlijke mayonaise te maken.
Annabel Langbein uit Nieuw-Zeeland heeft er een geweldig recept voor.
c7d31c7a-4ea2-4479-a26f-ef7c1568e3dc.jpgWe hebben het voor je uitgeprobeerd.
In de praktijk is het waar, zeer snel een lekkere mayo.Het meeste tijd ben je kwijt aan het bij elkaar zoeken en in een mengbeker doen van de ingrediënten.
Daarna is het binnen een minuut gepiept. Wil je de mayo wat dikker hebben, voeg dan iets meer olie toe. Moet hij dunner worden, voeg een beetje lauw a397bcd9-d32d-4f00-a80e-ca53dc6e5ba1.jpgwater toe. Zo makkelijk is het. In de koelkast kun je de mayo ongeveer 2 weken bewaren.
Ingrediënten:
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel Dyjonmosterd
  • 1/2 theelepel zout
  • goede mespunt witte peper
  • 300 ml olijf olie

Benodigdheden:

  • hoge nauwe maatbeker (de mayo moet goed tegen de wanden kunnen “oplopen”)
  • staafmixer
  • bakjes of potjes om de mayo in te bewaren

Werkwijze:

  • doe alle ingrediënten in de maatbeker
  • zet de staafmixer erin
  • mix tot het een gladde dikke mayo is (in nog geen 30 seconden is het klaar!)

Tips:

  • mayo te dun? Voeg nog een klein beetje olie toe en mix kort.
  • mayo te dik? Voeg een klein beetje lauw water toe en mix kort.

Have fun!! Dit is echt een aanrader!

 

Eén gedachte over “Snelle Mayo

  1. Heb hem weer een keer gemaakt, de snelle mayo. Deze keer met wat uitgeperste knoflook erin. Daar kan geen kant en klare knoflooksaus tegen op!!!

Geef een reactie