Rundvlees wordt ook wel draadjesvlees genoemd.
Voor wie er even de moeite voor wil nemen om alle ingrediënten in een pan te doen en het enige tijd te laten sudderen ….
Die weet dat er een fantastisch gerecht uit de pan komt.
Traditioneel gerecht? Misschien wel, maar er zijn naar eigen inzicht variaties in het gerecht aan te brengen.
Basis ingrediënten:
- 700 tot 1000 gram rundvlees van riblappen
- 1 fles redelijk stevige rode wijn (het mag best zijn smaak in het gerecht brengen)
- boter of olie om het vlees in aan te braden
- 2 uien
- 1 (of meer) teentjes knoflook
- blikje tomatenpuree
- zout en peper
- flinke scheut balsamico azijn
- diverse kruiden zoals:
- 5 jeneverbessen (even kneuzen)
- 2 laurierblaadjes
- 5 peperkorrels
Snijd het vlees in niet te kleine brokken. Braad deze in de pan met de boter of olie bruin aan. Als het vlees mooi bruin is voeg dan de uien en knoflook toe en braad deze mee tot de uien licht bruin zijn. Doe de tomatenpuree erin en bak die kort even mee om het wat te ontzuren. Schenk nu de fles wijn en alle kruiden erbij. Breng alles aan de kook. Als het kookt zet het dan op laag vuur en laat het geheel enige uren sudderen.
Roer af en toe het vlees om. Mocht het te droog worden vul het vocht dan aan met wijn of bouillon. Deze rundvlees in rode wijn is echt een aanrader.
Tip: dit gerecht kan ook in een snelkookpan gemaakt worden