Bami soep

IMG_0256-1

Wat heb je nodig voor dit recept:

  • 1,5 liter stevige bouillon uit pot of van bouillon blokjes
  • 300 gram oosterse roerbakgroenten voor in de soep
  • 3 grote kipfilets
  • chinese platte rijst bami (van die mooie witte)
  • een scheut ketjap

Zet de bouillon op en breng die aan de kook. Zet ook een pan met heet water op en breng die ook aan de kook, hier gaan straks de kipfilets en bami in.

Voeg aan de bouillon chinese wokgroeten toe. Laat de groente zolang koken dat ze net niet helemaal gaar zijn. Zo blijft er een beetje bite in de groenten. Voeg de scheut ketjap toe en roer die door de bouillon.

Ondertussen kook je in de andere pan chinese bami en 3 kipfilets. Doe eerst de kipfilets in de pan omdat deze langere garing nodig hebben dan de mie. Voeg dan de bami toe en kook het geheel zolang als op de verpakking van de mie staat aangegeven. Zodra de bami en kipfilets gaar zijn giet je die af. Vis de IMG_0257-1kipfilets tussen de mie uit. Spoel hierna de bami af om verder garen te voorkomen.

Scheur de stukken kipfilet met de hand in stukjes.

IMG_0258-1Nu is het tijd om de soep op te gaan dienen. Leg wat gekookte mie in het soepbord, drapeer hier wat stukjes gekookte kip op. Vervolgens giet de de hete bouillon over het geheel om het bord te vullen. De bouillon zal hierdoor de kip en bami weer verwarmen. Direct serveren en heerlijk smullen.